10 قدم برای پس انداز که باید بدانید

هدف زدر این مقاله قصد دارم تا 10 قدم برای پس انداز رو خدمتتون معرفی کنم تا یک بار برای همیشه بدونید در کشورمون چطور باید اقدام به پس انداز کنید.

اولین قدم درک مفهوم پس انداز هست.

مفهوم

پس انداز یعنی عدم مصرف بخشی از درآمد برای افزایش توان مصرف در آینده. باید بدونیم که این مورد از درآمد بایستی حاصل بشه. فرق پس انداز و سرمایه‌گذاری در این هست که پس انداز مثل قلک میمونه و سرمایه‌گذاری مثل گاو صندوق. یادمون نره که ایجاد بازدهی خیلی مهمه؛ بازدهی یعنی قلک باید به گاو صندوق تبدیل بشه.

انواع پس انداز

ما سه نوع پس انداز داریم که باید بدونیم کدوم یک از این سه نوع با شرایط ما تطابق داره. پس انداز منظم اولین نوع هست که مخصوصا کسانی هست که درآمد ثابت ماهانه دارند. نیمه منظم دومین نوع هست که مخصوص افراد با درآمد ثابت و متغیر هست. در اینجا منظور از درآمد متغیر، درآمد هفتگی و یا درآمد گوشه‌ای هست که میتونه از طریق اون پس انداز صورت بگیره. سومین نوع  هم غیرمنظم نام داره که مخصوص افرادی هست که درآمد متغیر مثل درآمد هفتگی، فصلی و مقطعی دارند.

همه هدف ما در پس انداز این هست که هر چیز نامنظم رو منظم کنیم.

روش ایجاد

اولین روش این هست که در هزینه‌هامون صرفه‌جویی کنیم. راه‌حل برای این مورد این هست که ما تمامی هزینه‌ها رو به روی کاغذ بیاریم تا آگاهانه پیش بریم. دومین روش این هست که ما با استفاده از منابع فعلی‌ای که داریم، در اون رشد درآمد ایجاد کنیم که به نظرم این پتانسیل وجود داره که از این راه بین  10 تا 20درصد منابع درامذی جدید ایجاد کنیم و اون رو پس انداز کنیم.

سومین روش هم این هست که منابع درآمدی جدید ایجاد کنیم. این راه میتونه با استفاده از توانمندی‌ها و علایق ما صورت بگیره  و محل درآمدی اون به پس انداز اختصاص پیدا کنه.

مدل مصرف پیشنهادی

ما میتونیم اول هر ماه، 10درصد از درآمدمون رو کنار بذاریم. تا 10 هر ماه هم ما یه تعداد هزینه‌های اصلی مثل قسط، اجاره، خورد و خوراک و امثالهم داریم که با صرفه‌جویی هزینه‌ای میتونیم 10 درصد دیگه هم پس انداز داشته باشیم. از طرفی از 1 تا 10 هر ماه میتونیم با استفاده از دومین و سومین روش پس انداز، 10 درصد دیگه از درآمدمون رو هم از اون طریق پس انداز داشته باشیم.

تا بیستم هر ماه هم ما بک سری هزینه‌های تکمیلی داریم که باید اونها رو پوشش بدیم و انتظار نمیره از طریق اون بتونیم صرفه‌جویی هزینه‌ای داشته باشیم. اما از 10 تا 20 هر ماه هم میتونیم از رشد منابع درآمدی فعلی و منابع درآمذی جدید، 10 درصد دیگه هم پس انداز ایجاد کنیم. یعنی مجموعا 40 درصد در این مدل مصرف ما میتونیم پس انداز ایجاد کنیم. این گوی و این میدان.

2 مسیر اصلی برای پس انداز

مسیر اول ایجاد بدهی و پرداخت اون هست که میتونه از طریق خرید کالای اعتباری، خرید خودرو قسطی، وام و امثالهم بوجود بیاد و در این مسیر به‌صورت ماهانه و یا هفتگی اقساط پرداخت میشن. مسیر دوم هم سرمایه‌گذاری منظم هست. در این روش به‌صورت منظم اقدام به خرید سهام، طلا و امثالهم میکنیم تا بتونیم با ایجاد نظم، مسیر دوم رو به خوبی پیش بریم.

چه زمانی وام بگیریم؟

زمانی که بازارها خوب و پر بازده هستند، باید وام بگیریم و سرمایه‌گذاری کنیم. اینطوری هزینه موثر بر بدهی بسیار کم خواهد بود و اگه ما به دنبال بازدهی سرمایه‌گذاری هستیم، باید این کار رو انجام بذیم.

مسئله اصلی

زمان خریدِ خوب، مسئله اصلی  هست. زمانی که بازارها در رکود هستند باید سرمایه‌گذاری منظم داشته باشیم و به قیمت‌ها توجه کمی داشته باشیم.

تورم و رابطه آن با پس انداز

در تورم بالای 30 درصد وقت وام گرفتن هست و یا سرمایه‌گذاری در هر کار دیگه‌ای. در تورم زیر 30 درصد وقت خرید منظم هست(مثلا ورود به بورس و حضور در صندوق‌های طلا) و نیاری به وام گرفتن نیست.

اصل سرازیر کردن سود

ما باید یاد بگیریم تا همیشه سود رو از بازار پر ریسک(مثل بورس) به بازار کم ریسک می‌بریم. مثلا از بورس ببریم به زمین یا ملک و یا از بورس ببریم به سکه امامی.

8 گروه اصلی هزینه‌ها در شاخص قیمت مصرف کننده(CPI)

1.غذا و نوشیدنی

2.مسکن و اقامت

3.پوشاک و البسه

4.حمل و نقل و سوخت

5.مراقبت و پزشکی

6.تعطیلات و سرگرمی

7.آموزش و ارتباطات

8.سایر کالاها و خدمات

 

هدف از گفتن این شاخص این بود که با آگاهی نسبت به ساختار هزینه، مشخص کنیم چطور میخوایم در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم تا اولین روش پس انداز اتفاق بیفته.

جمع بندی

در این قسمت میخوام 10 پیشنهاد برای پس انداز ارائه بدم.

1.خودمون رو به مهارت‌های درآمذزایی جدید مجهز کنیم

2.هزینه مرده رو قبول کنیم و بیخیال اقلام بلااستفاده و حتی ارزشمند بشیم.

3.به جای اینکه ارزون بخریم، خرید خوب و با ارزش داشته باشیم تا دوباره کاری و سه باره کاری در خرید اتفاق نیفته.

4.خودمون رو در معرض تبلیغات قرار ندیم.

5.به جای خرید بعضی از اقلام به فکر اجاره اونها باشیم. مثل اجاره و قرض گرفتن کتاب

6.از وقت خودمون برای کم کردن هزینه‌ها کمک بگیریم.

7.فریب تخفیف رو نخوریم چون مهم اولویت‌های ماست.

8.بعضی از خریدهامون رو مشارکتی انجام بدیم.

9.برای خودنمایی خرج نکنیم؛ حتی کمتر ثروتمندی این کار رو انجام میده.

10.به جای هزینه کردن پول‌های خرد، خرید سرمایه‌های خرد رو در برنامه داشته باشیم.

امیدوارم از این مقاله لذت کافی رو برده باشید. اگه تاکنون با دوره سانسوریا B آشنایی پیدا نکردید و مطلع نیستید که چطور تبدیل به طراح زندگی اقتصادی تبدیل بشید، از سایر مقالات وبسایت محمدرضا عباسپور دیدن کنید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد فروشگاه
اسکرول به بالا